Imieniny:
Szukaj w serwisieWyszukiwanie zaawansowane

Biznes

2007.02.03 g. 11:53

Kulinarne potyczki

10 lutego, w godz. 10.00 – 13.00, w Centrum Handlowym Targówek, przy ul. Głębockiej 15, do kulinarnego pojedynku staną przedstawiciele największych wydawnictw obecnych na polskim rynku. Sekundantami w pojedynku będą Karol Okrasa, Kurt Scheller i Robert Sowa - najwięksi wirtuozi kuchni.


Główną atrakcją sobotniej imprezy, zorganizowanej w ramach ogólnopolskiej akcji promocyjno  - informacyjnej Mrożonki Pełne Natury,  będzie kulinarny pojedynek wydawnictw.  Do udziału w spotkaniu zaproszeni zostali dziennikarze z trzech największych wydawnictw obecnych w Polsce, którzy utworzą trzy czteroosobowe zespoły. Do każdej drużyny dołączy znany kucharz, Karol Okrasa, Kurt Scheller lub Robert Sowa, który będzie koordynował prace, a przede wszystkim służył swoją wiedzą i doświadczeniem. Zadaniem każdego z zespołów będzie wykorzystanie mrożonych warzyw i owoców do przyrządzenia smacznych, atrakcyjnych i pomysłowych dań. Imprezę poprowadzą Ewa Dobrowolska i Jarosław Gmitrzuk.

 

Celem spotkania jest prezentacja możliwości, jakie stwarza wykorzystanie mrożonych warzyw i owoców w codziennym żywieniu –  tłumaczy Barbara Przybylska, sekretarz Stowarzyszenia Mrożonej Żywności. Nasze widowisko ma przekonać uczestników, że bogactwo składników odżywczych, dzięki mrożonym warzywom i owocom, jest w zasięgu ręki. Mrożonki są bowiem o każdej porze roku źródłem cennych witamin i składników mineralnych, istotnych dla naszego zdrowia i samopoczucia. Dzięki nim szybko przyrządzimy wartościowe, doskonałe w smaku, urozmaicone posiłki.– dodaje Barbara Przybylska.

 

Spotkaniu towarzyszyć będzie szereg dodatkowych atrakcji. Specjalnie dla rodziców  z dziećmi uruchomiony zostanie kącik zabaw, gdzie pod opieką doświadczonego animatora nasi milusińscy będą mogli wziąć udział w licznych zabawach i konkursach.

 

***


Mrożonki Pełne Natury” to ogólnopolska kampania informacyjno-promocyjna, której celem jest informowanie  o zaletach mrożonych warzyw i owoców oraz właściwych sposobach ich przygotowywania oraz przechowywania. Według statystyk Polacy spożywają aż pięciokrotnie mniej warzyw i owoców mrożonych niż mieszkańcy innych krajów Unii Europejskiej. Zdaniem ekspertów jest to przede wszystkim efekt niewielkiej wiedzy na temat mrożonek a także wielu mitów, które pokutują w naszym społeczeństwie.

 



Opublikowal: Michał Pawlik
-
Serwis oprogramował Jacek JabłczyńskiCopyright(c) 2002 - 2014 Fundacja Promocji m. st. Warszawy