Właściciele marząc o miejscu bliskim i przyjaznym, w którym będą mogli podzielić się swoją pasją kulinarną, zdecydowali się na mariaż kuchni włoskiej, polskiej i europejskiej.
Ten odważny krok pozwoli każdemu z gości znaleźć coś dla siebie w bogatym menu. Wyrabiane na miejscu tortelli z prosciutto, Bufalla podawana ze smakowymi octami balsamicznymi, pieczone żeberka w sosie BBQ czy kotleciki jagnięce w sosie z czerwonej cebuli to tylko kilka pozycji, które wprowadzą w zachwyt najwybredniejszych smakoszy.
Ciepłe, przyjazne wnętrza lokalu, zaprojektowane przez Patrycję Michalską, przenoszą nas w klimat tradycyjnej Trattorii.
Nie narzucające się stylowe detale nie odwracają naszej uwagi od jedzenia, jednocześnie tworząc przytulny nastrój. Na górnym poziomie znajduje się mniejsza sala z barem i Vinoteką oraz sąsiadująca z nią większa sala restauracyjna. Dolny poziom to dość spore pomieszczenie, pozwalające na organizację imprez zamkniętych.
Jako że Antica kojarzona jest przez warszawiaków głównie z świetną pizzą, zaskoczeniem mogą okazać się dwie nowości wprowadzone do restauracji. Birofilów w osłupienie może wprowadzić oferta ponad 40 piw dostępnych na miejscu lub do kupienia na wynos w specjalnej cenie sklepowej. Smakosze wina natomiast na pewno docenią Vinotekę, składającą się z ponad 50 etykiet dostępnych na miejscu i ponad 250 w magazynie.
Współpraca z Importerem Roku - firmą Vininova - gwarantuje najniższe ceny sprzedawanych win. Pasjonackie podejście właścicieli Antici gwarantuje nam nie tylko świetną kuchnię tworzoną z sercem, ale też wprowadzanie ciągłych nowości, o których jeszcze nieraz usłyszymy.