W najbliższą sobotę, w menu restauracji będą królowały wyłącznie greckie rarytasy, m. in.: Dolmadakia - liście winogron faszerowane ryżem, świeżą miętą i warzywami, w sosie jogurtowym; Horiatiki - tradycyjna grecka sałatka wiejska z pomidorów, ogórków, oliwek, fety, cebuli, papryki i oliwy z oliwek; Fakes – zupa z soczewicy, skropionej dojrzałą cytryną; Melitzanosalata – mus z bakłażana z serem Feta, czy Fava – krem z grochu i oliwy.
Jako dania głównego, goście Tawerny Tabaka będą mogli spróbować: Avgolemono – greckiego rosołu z cytryną, Melitzana paputsaki – bakłażana faszerowanego mięsem mielonym, i Eksohiko – jagnięciny pieczonej z warzywami.
Dla amatorów owoców morza, szef kuchni przygotował m.in.: Garides Sharas – szaszłyk z krewetek z grilla, oraz Mydia saganaki - małże z patelni w pomidorach i serze feta.
Na deser, wszyscy goście zostaną poczęstowani tradycyjnym przysmakiem greckim – migdałami w lukrze.
Atrakcją wieczoru będą występy taneczne i muzyczne greckich artystów.